Can Nena Casas (Casa de Sant Felip Neri)
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Can Nena Casas (Casa de Sant Felip Neri)

Barcelona - Can Nena Casas (Casa de Sant Felip Neri) (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Can Nena Casas (Casa de Sant Felip Neri) (Foto: casaespiritualitatsfneri.com)

EstilModernisme
AutorBonaventura Conill Montobbio / Josep Masdeu Puigdemasa (reforma) / Ignasi M. Adroer Calafell (ampliació)
Situació Castellnou, 22-34 / Alt de Gironella, 15-29 / Nena Cases, 37-47
Situada enmig d'un gran jardí que ens amaga bona part de la construcció, es correspon a una de les finques més notables i més antigues del barri, i una de les que li dona nom. El seu origen és un mas documentat ja al segle XVII. A mitjan segle XIX era propietat de Ramona Castellnou (coneguda com la nena Casas).

L'edifici actual, de trets modernistes, és fruit de la profunda reforma duta a terme per Bonaventura Conill l'any 1906, continuada per Josep Masdeu l'any 1913. L'any 1915 va ser adquirida per la Congregació de Religioses Filipenses. Uns anys després, Ignasi Adroer va dirigir la construcció d’un edifici de planta rectangular, adossat a la torre, que intentà mantenir una unitat amb tot el conjunt. Aquest nou espai va ser destinat a capella, i a sales i dormitoris d’ús de la Comunitat. Des de 1906, la major part de l'edifici està destinat a Casa d'Espiritualitat.

La part més visible del conjunt és la torratxa-mirador, amb un coronament complex, amb petits balcons cantoners i obertures als quatre vents, a manera de galeria, i coberta piramidal amb mansardes.