Parc de Can Solei i Ca l’Arnús: torre del rellotge
(Badalona | Barris perifèrics - Barcelonès)

Badalona - Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, torre del rellotge

Badalona - Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, torre del rellotge (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusElement singular
Situació Interior del Parc Arnús
Es tracta d'un dels elements més interessants del parc. És una torre que, a banda dels instruments clàssics de mesura del temps (rellotge, calendari, indicador de les fases de la lluna), incorpora també els típics d'una estació meteorològica, que mesuren la temperatura, pressió atmosfèrica, direcció del vent, pluviometria... El seu emplaçament original eren els jardins del desaparegut Teatre Líric de Barcelona, propietat del banquer Evarist Arnús, on s'hi va instal·lar l'any 1883. Quan va ser enderrocat, Arnús el va fer desmuntar pedra a pedra i reconstruir-lo a la seva finca de Badalona. Va ser restaurat l'any 2009.