Casa de les Monges
(Seva - Osona)

Seva - Casa de les Monges (Foto: Albert Esteves, 2023)

Seva - Casa de les Monges (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusEdifici escolar
Situació Carrer Call d'en Camps
Edifici de gran alçada però de només dos pisos més planta baixa. Data de principis de s. XX, quan es va edificar per a instal·lar-hi una escola de nenes a càrrec de les germanes del Sagrat Cor, amb la finalitat d'evitar les llargues absències o vacants de mestres de nenes. Els nens, en canvi, comptaven amb escola i mestre de manera continuada des del segle XVIII. Va estar en funcionament fins als anys 60.

Amb una coberta a dues vessants, és un bloc de concepció molt austera, animat per la decoració pintada: coloració rosada a les façanes i simulació d'elements arquitectònics i escultòrics sota els ràfecs, a les cantonades i en els emmarcaments de les obertures.