Restes de la capella de Sant Bartomeu
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Restes de la capella de Sant Bartomeu

Martorell - Restes de la capella de Sant Bartomeu (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusJaciment arqueològic
Situació Carrer de Sant Bartomeu, prop del pont del Diable
Documentada des del 1208, va ser destruïda el 1835. Les excavacions realitzades el 1991 han posat al descobert les restes de la planta, amb part del paviment, i alguns àmbits adossats al costat nord. S'ha constatat l'existència d'un cementiri medieval annex.

Per les restes conservades podem saber que era un temple de planta rectangular, reforçada lateralment amb contraforts, amb la porta principal al frontis i una porta interior que comunicava amb les estances adossades.

Sabem que es trobava en molt mal en la visita pastoral de 1505 i que a començament del segle XIX, durant la Guerra de Francès, es va fer servir de graner. Tot i això, va ser oberta de nou al culte fins que l'any 1835 va ser incendiada i destruïda i ja no es va reconstruir. L'any 1856 el bisbat va cedir els terrenys a l'Ajuntament, el qual l'any 1870 hi va construir un escorxador.