Mas Sors
(Seva - Osona)

Mas El Sors (Foto: Ricard Martí. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1932)

Mas El Sors

Mas El Sors (Foto: Joan Molera. Invarquit -Gencat.cat, 1984)

Situació Passeig Rafael de Casanova s,n
És un dels masos més antics del terme, documentat des d'època romànica, concretament des de 1134. Conserva l'estructura bàsica antiga, probablement del segle XIII, manifestada per un finestral partit amb columneta, de caire romànic, i l'aparell constructiu de l'època. Va ser ampliat i reformat al segle XVI, com ho revela una finestra d'arc conopial tard-gòtica. Durant la segona meitat del segle XIX es va fer una nova reforma de caire historicista, s'hi afegiren unes torres de planta octogonal de poca alçada. d'estil neoromànic i una façana porticada a tres nivells. També s'hi va encastar una altra finestra gòtica procedent d'una casa del poble.

El mas compta amb uns espectaculars jardins.