Casa al carrer Gran, 58
(Calldetenes - Osona)

detall fornícula i placa (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Detall placa antiga

Detall placa antiga (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Carrer Gran, 58
Habitatge de planta rectangular, de dos pisos d'alçada, amb coberta a dos vessants. Les obertures estan escairades amb pedra picada, així com les cantoneres. La porta central és d'arc rebaixat, amb només tres dovelles. La central, més gran, té la data de 1791 encerclada en una el·lipse esculpida en relleu. Al primer pis hi ha tres grans balcons, posteriors, el central dels quals recau directament sobre el portal. Presenten llosanes motllurades. Al segon pis s'obren tres finestres quadrangulars.

Com a element singular, trobem una fornícula incrustada a la cantonada nord-oest de l'edifici. És de pedra treballada i guarda una imatge de la Immaculada Concepció.