Ajuntament
(Calldetenes - Osona)

Ajuntament (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Ajuntament

Ajuntament

Situació Plaça Onze de Setembre
L'edifici de l'ajuntament conté un cos central, de planta quadrada, on hi ha les dependències municipals i la seu del consistori. A l'ala de ponent hi ha un casal d'avis i el CAP i a la part de llevant, el teatre municipal. Tot plegat, en un conjunt de gran simetria amb marcats eixos horitzontals i verticals, on el nucli destaca gràcies a: la composició -les majors obertures, la cobertura de l'entrada, i el tercer nivell, un pis amb una galeria de solana sota un teulat que li dona rellevància; i als materials -pedra que recobreix la façana i que veiem també en els sòcols dels laterals, lligant-ho tot.

De finals dels anys 80 i inicis dels 90, quan el centre del poble es va traslladar d'un costat -Plaça Vella- a l'altre de la carretera -Plaça Onze de Setembre. Premi FAD el 1989.