Corderia Ribó
(Badalona | Barris perifèrics - Barcelonès)

Badalona - Corderia Ribó (Foto: Sergi Suárez, 2023)

Badalona - Corderia Ribó (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Amigó Barriga (atrib.)
Situació Pomar de Baix, 4
La corderia de cànem de Can Ribó va ser fundada l'any 1826. La façana que s'ha conservat al carrer Pomar de Baix es correspon a una ampliació de començament del segle XX. El projecte va ser signat per Joan Maymó per es considera obra de Joan Amigó, que no podia signar-la pel fet de ser arquitecte municipal a l'època. Està composta simètricament, amb set cossos de diferent alçada. El cos central conserva la ceràmica amb el nom de l'empresa envoltat d'un relleu en forma de corda. També evoquen les cordes la barana i els elements decoratius del balcó. Els mosaics són obra de Lluís Bru i Salelles.