Mas Figueroles. Capella de Sant Joan
(Seva - Osona)

Capella de Sant Joan. Absis (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Capella de Sant Joan. Cara sud

Capella de Sant Joan. Cara sud (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Camí del mas Figueroles
Petita capella d'un sol cos, amb absis, coberta a dues vessants i campanar d'espadanya. Aixecada en paredat, avui arrebossat, i corretges de cantonada amb carreus.

Segons la documentació consultada l'edificació data, amb probabilitat de 1570-1586, tot i que a la primera dovella del centre a la dreta hi ha una inscripció, molt gastada, on amb dificultat s'hi pot llegir: Hec est la, (falta un tros de pedra) beate .-. virginis maria ro .-.sari que fuit in sep .-. (grafia ininteligible) die gener 1611 .-. (grafia ininteligible) noch. Segons sembla aquesta dovella prové de la capella de sota la torre del mas. A la cara de migdia hi ha una petita finestra d'espitllera