El Prat
(Seva - Osona)

Seva - El Prat

Seva - El Prat. Detall dovella amb la data

Seva - El Prat. Detall dovella amb la data (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Carretera de Seva
També conegut com a Mas el Prat de Seva. Hi ha documentació del mas datada de 1180, però com en tots els casos l'actual edifici és fruit de múltiples ampliacions i modificacions.

El mas està integrat bàsicament per dos cossos rectangulars formant angle recte. La part més antiga, la més enretirada de la carretera, té un portal adovellat amb la data 1646 gravada a la dovella central, tot que aquesta dovella presenta un tall superior que fa pensar que fou incorporada amb posterioritat a l'arc de la porta.Aquest cos es veu clarament com ha estat ampliat i modificat amb el pas dels anys gràcies a les finestres que no segueixen cap ordre ni concert.

L'altre cos del mas, avançat cap a la carretera es de planta baixa i dos pisos, amb coberta a dues vessants no simètriques. El porta d'accés és d'arc rebaixat i data del segle XIX. A l'alçada del primer pis, cara migdia hi ha una galeria tancada amb dos grans finestrals .