Cementiri
(Calldetenes - Osona)

Llinda capella (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Creu de ferro

Creu de ferro (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Camí del cementiri
Recinte de planta rectangular amb el portal a la part de migdia. Els seus brancals són dos pilars de pedra, formats per carreus i amb una decoració piramidal a la part superior. A la part del nord del recinte hi ha la capella fonda, formant part del mur de tancament perimetral.

L'accés a l'única nau de la capella es realitza mitjançant un portal amb llinda amb la inscripció "LAUDETUR DOMINUS 1957". Sobre aquest portal hi ha un òcul quadrangular, amb les cantonades rebaixades en angle recte. Interiorment, el finestral es transforma en una obertura octogonal, amb els vèrtexs arrodonits. Com a element ornamental destaca la presència d'un esgrafiat en color blanc, una orla floral i vegetal, que envolta exteriorment el finestral. Coronant la façana hi ha una creu grega inscrita en un cercle de pedra.

Al mig del cementiri hi ha una creu de ferro suportada per una base de pedra rectangular de 1894, que és l'any de finalització de la construcció.