El Company
(Vilanova de Sau - Osona)

Porta façana ponent (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Galeria nord

Galeria nord (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Es pot observar que al primer pis encara no hi ha balcó

Es pot observar que al primer pis encara no hi ha balcó (Foto: Carme Torrents. Direcció Gral Arxiu i Patrimoni. Generalitat de Catalunya, 1982)

El Company. 1925

El Company. 1925 (Foto: Antoni Gallardo. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya)

TipusEdifici escolar
Situació Camí del Company
Edifici de grans dimensions, situat en un desnivell del terreny, que fa que un lateral de la casa tingui dues plantes i la façana principal mostri un edifici de planta baixa i dos pisos, amb la teulada a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. La porta, està dovellada i és d’arc de mig punt. A cada banda hi ha una finestra. Destaquen les tres obertures del primer pis on, al centre, hi ha actualment un balcó amb barana de fusta. Aquest balcó està franquejat per dues finestres amb la llinda decorada amb escalat rebaixat a la pedra. La dovella està datada al 1575, època en la qual es dugué a terme la reforma de la casa. Una llinda d'una de les finestres conopials del segon pis mostra gravat 1678. A la resta de façanes s'obren un conjunt de finestres totes elles acabades amb llinda de pedra. A la façana nord sobresurt un cos cobert a dues vessants en el qual s'ubica una galeria. A ponent hi ha una altra entrada que coincideix amb el primer pis.