Morgadès o Morgaders
(Vilanova de Sau - Osona)

Vilanova de Sau - Morgadès. Detall llinda

Vilanova de Sau - Morgadès. Detall llinda (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Vilanova de Sau - Morgadès. Llinda datada 1588

Vilanova de Sau - Morgadès. Llinda datada 1588 (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Vilanova de Sau - Morgadès (Foto: Antoni Gallardo.Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1926)

Vilanova de Sau - Morgadès (Foto: Carme Torrents -Invarquit, Gencat.cat-, 1982)

Situació Carretera Vilanova de Sau, km 12,8
Mas fortificat, de planta rectangular, amb una torre adossada. La casa de planta baixa, pis i golfes, està coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal, on hi ha una porta adovellada però que no es pot veure des de l'exterior. També té adossats uns coberts de dues plantes sostinguts per pilars. La zona està tancada per un mur.

A la façana est, la que s'observa des de la carretera s'hi obren un conjunt de

La torre adossada es de planta quadrangular i està coberta per una teulada a dues vessants. S'hi veuen diverses finestres, emmarcades amb grans carreus i ampits destacats. Una d'elles té una llinda datada el 1588, època en la qual es degué efectuar la reforma de la casa, tot i que el seu origen és força anterior.