Sant Pere de Castanyadell
(Vilanova de Sau - Osona)

Sant Pere de Castanyadell (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Porta

Porta (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Sant Pere de Castanyadell (Foto: Josep Massot. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1909)

Sant Pere de Castanyadell (Foto: Anònim. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Situació Camí mas del silenci
Sant Pere de Castanyadell és una antiga parròquia, pràcticament despoblada tret de l'antiga rectoria, ara dedicada al turisme rural.

L'església està documentada des de 1099. Va ser reconstruïda l'any 1780 en estil barroc i reformada de nou al segle XIX. Consta d'una sola nau, de planta rectangular. La coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana. La porta està a la façana de llevant . Està coronada per un arc rebaixat, i emmarcada dins d'una estructura pentagonal de pedra, coronada per motllures i acabada amb unes peces de pedra en forma de peons que decoren els angles.

És propietat privada.