Refugi de Montgarri (antiga rectoria)
(Naut Aran | Montgarri - Val d'Aran)

Refugi de Montgarri

Refugi de Montgarri (Foto: Simonjoan, 2008)

Refugi de Montgarri

Situació Camí de Beret a Alòs d'Isil
Al costat mateix de l'església, separada del poble, es va construir un hospital de muntanya, com a refugi de transeünts i de gent necessitada, format per diversos edificis que van acabar formant un conjunt compacte, a l'entorn d'una plaça protegida per un tancat. També hi havia una granja i corrals per albergar el bestiar propietat del Santuari. De tot allò només en resta l'antiga rectoria o casa dels vicaris, de dues plantes amb una esvelta teulada que ha recuperat un cos adossat per la banda de ponent, que ha estat rehabilitada per l'Associació d'Amics de Montgarri i convertida en refugi de muntanya. Hi ha també una borda, habilitada com a restaurant.