Canapost
(Forallac - Baix Empordà)

Canapost

Canapost

Canapost

Situació Ctra. GI-651, km 0
El lloc de Canapost (Caneposto), vinculat tradicionalment a Peratallada, està documentat des de l'any 904, a l'acta de consagració de l'església de Fontanet (La Bisbal). Se sap tanmateix que el seu origen és una antiga vil·la romana, de la qual se n'han identificat algunes restes en terrenys del mas Saló.

El llogarret està conformat per l'església de Sant Esteve i una petit grup de cases construïdes al seu costat, la major part d'elles restaurades modernament per ser convertides en segones residències. L'origen d'aquestes cases, amb els seus finestrals emmarcats amb pedra, són dels segles XVI i XVII. Alguna d'elles conserva inscripcions de l'època.