Sant Serni de Meranges
(Meranges - Cerdanya)

Meranges - Sant Serni

Meranges - Sant Serni (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Meranges
Església romànica d'una nau amb absis semicircular, del segle XII amb diversos afegits i modificacions posteriors. L'aparell de l'absis i part de la façana de migdia són fets amb carreus ben escairats i alineats. A finals del segle XVII es va allargar la nau i es va traslladar la portalada, a l'atri de la qual hi ha una inscripció de l'any 1683. També és d'època tardana el campanar de torre. La portada romànica té cinc arquivoltes, dues d'elles en forma d'arc toroidal recolzat en columnes amb capitells esculpits desdibuixats pel desgast. La porta conserva la ferramenta original.