Església de Sant Vicent
(Torrent - Baix Empordà)

Torrent - Església de Sant Vicenç (Foto: Albert Esteves, 2018)

Torrent - Església de Sant Vicenç (Foto: Albert Esteves, 2017)

Torrent - Església de Sant Vicenç (Foto: Marc79, 2013)

Situació Plaça de l'Església, 3
La documentació més antiga d'aquesta església és del segle XIV. L'edifici actual va ser construït molt més tard, concretament l'any 1724. Així ho testifica una làpida situada a l'exterior de la capçalera:
DIA 13 AGOST DE /1724 FONXH POSA/DA LA PRIMERA PEDRA/DE ESTA YGLESIA PER /LO RN DR EMANUEL/ OLLER I COLOM / NATURAL / DE EST LLOCH DE /TORRENT. Damunt la làpida hi ha un escut amb una creu de Malta i els atributs del sant patró: la palma del martiri, una mola i unes graelles.

El temple té una sola nau coberta amb voltes de llunetes, capçada amb un absis poligonal i amb capelles laterals. La portada és rectangular, emmarcada amb pilastres que sostenen un entaulament barroc centrat per la fornícula que protegia la imatge del sant. Adossat a la façana hi ha el campanar de torre.