Església de Sant Ramon d'Ermedàs
(Palafrugell (Llofriu, Ermedàs, Santa Margarida) - Baix Empordà)

Palafrugell - Sant Ramon d'Ermedàs

Palafrugell - Sant Ramon d'Ermedàs (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Ermedàs
Petita capella d'una sola nau, rectangular, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular. És una obra del segle XVI, restaurada. Està construïda amb carreus de granit, de mida mitjana però irregular, ben alineats. El portal és rectangular, emmarcat amb grans peces de pedra calcària i llinda monolítica ressaltada amb un guardapols motllurat acabat en mènsules amb relleu vegetal. Al seu damunt hi ha una fornícula amb petxina i petits caparrons. La façana s'obre també amb una petita rosassa amb decoració calada, d'estil gòtic tardà. La façana està rematada amb dos pilars d'espadanya.

El presbiteri era decorat amb plafons de rajoles
en blau gòtic-renaixentistes (mostres al Museu de Palafrugell).