Església de Santa Susanna de Peralta
(Forallac - Baix Empordà)

Peralta - Església de Santa Susanna (Foto: Albert Esteves, 2017)

Peralta - Església de Santa Susanna, interior

Peralta - Església de Santa Susanna, interior (Foto: cartell al costat del monument)

Situació Peralta
El poble de Peralta, de la qual Santa Susanna n'és l'església parroquial, està format per un conjunt de masies disperses. L'església és d'origen romànic però ha sofert moltes alteracions durant els segles XVII i XVIII, quan es va engrandir la nau. Al frontis hi ha la porta moderna, amb la data de 1791. També es va modificar la volta, substituint-se la primitiva de canó per una d'arestes. Al mur de migdia es pot veure clarament la cantonera de l'església primitiva. S'hi obre una porta adovellada, de mig punt. Adossat a la capçalera hi ha el campanar de torre, inacabat i capçat amb una espadanya. De l'edifici romànic es conserva l'absis, ressaltat amb lesenes, datat al segle XI. També el campanar es considera romànic, tot i que més tardà, potser dels segles XII o XIII.