Forn de calç (Peralta)
(Forallac - Baix Empordà)

Peralta - Forn de calç

Peralta - Forn de calç (Foto: Marc79, 2013)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Peralta, prop de Sant Climent
Al sector de Fonteta i Peralta hi havia hagut més d'una vintena de forns de calç, molts dels quals encara es conserven. L'extracció, producció i comercialització de calç va ser, de fet, una de les principals activitats econòmiques d'aquests pobles. Un dels forns més ben conservats és el de Peralta.

Tenia una estructura configurada per dos espais, un d'ells de planta circular amb els murs que convergien cap una obertura circular amb la seva part superior, i un segon espai que comunicava amb l'anterior a través d'un arc rebaixat que s'inicia amb un arc obert a l'exterior de major llum i aparell irregular.