Mas Guitó (Romanyà)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Mas Guitó (Romanyà)

Santa Cristina d'Aro - Mas Guitó (Romanyà) (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Romanyà de la Selva
Can Guitó (a vegades escrit Güitó) constitueix una de les escasses masies que conformen el nucli urbà de Romanyà. L'edifici consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües. Les finestres i balcons estan emmarcats amb carreus de pedra i el portal és adovellat, d'arc rebaixat. Al costat de la casa hi ha el graner. L'origen del mas pot recular-se fins al segle XIV però l'edifici actual respon a una tipologia pròpia del segle XVIII*. Tanmateix, segons indica el Catàleg del Patrimoni de Santa Cristina d'Aro, qui donaria la fesomia estètica en aquest casal seria Martí Güitó, propietari i terratinent del poble que al darrer terç del segle XIX hi realitzaria diverses modificacions.

*Al Centre de Documentació del COAC figura com a data de construcció 1750.