Torre de Sant Sebastià
(Palafrugell (Calella, Llafranc, Tamariu) - Baix Empordà)

Palafrugell - Torre de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2017)

Palafrugell - Torre de Sant Sebastià, interior

Palafrugell - Torre de Sant Sebastià, interior (Foto: Albert Esteves, 2017)

Palafrugell - Torre de Sant Sebastià i església

Palafrugell - Torre de Sant Sebastià i església (Foto: Carles Fragas -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1918)

Situació Sant Sebastià de la Guarda
Construïda a mitjan segle XV, és la part més antiga del conjunt de Sant Sebastià de la Guarda, format per la capella, l'hostatgeria i la mateixa torre de guaita, amb funcions també de capella, a la seva part baixa. Aquesta ja devia existir amb anterioritat.

És una construcció de planta rectangular acabada en semicercle a la banda de llevant. Té coronament emmerletat, restes d'un matacà defensiu i campanar d'espadanya. A l'interior hi ha dos pisos coberts amb volta apuntada.

L’any 1444 la reina Maria concedí permís a l’ermità Jaume Corbera per a poder captar per a l’obra. El 1452 ja és citada com a edificada.