Mas Reixac (Bell-lloc)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Mas Reixac (Bell-lloc)

Santa Cristina d'Aro - Mas Reixac (Bell-lloc) (Foto: Catàleg del Patrimoni - Ajuntament de Santa Cristina d'Aro-, 2004)

Situació Bell-lloc. Ctra. GIV-6613, km 0,200, camí
Masia de teulat a dos vessants, de planta baixa, pis i golfes, amb dues garites circulars de basament esglaonat a les cantonades de la façana principal. Aquesta s'obre amb un portal adovellat de mig punt i finestres i balcons emmarcats amb pedra.

Segons el Catàleg del Patrimoni de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, va ser construïda a mitjan segle XVII, per la influent i culta família Reixach-Carbó. En aquest mas hi va néixer el 1703 el gran pedagog de la cultura i l'ensenyament per a minyons, Baldiri Reixach i Carbó (1703 - 1781) prevere que fou de la parròquia de Sant Martí del Lloch d'Ollers, del bisbat de Girona. De fet, la família Reixach va tenir alguns fills que es dedicaren al sacerdoci. Per aquest motiu, el seu pare Joan Reixach, va haver d'hipotecar la torre del Governador de Fornells de la Selva, un mas de 84 vessanes del qual era propietari, per tal de poder donar manutenció als seus fills durant la seva formació eclesiàstica. La masia actual té pràcticament la mateixa fesomia constructiva que l'edificació original.