Baixador de Font Picant (Bell-lloc)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Baixador de Font Picant

Santa Cristina d'Aro - Baixador de Font Picant (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJoan Bosch, m.o. / Carles Cardenal, eng.
Situació Bell-lloc. Ctra. GIV-6613, km 0,800
Conjunt format per diversos edificis, un dels quals era una estació del Carrilet, la línia de ferrocarril de via estreta que anava de Sant Feliu de Guíxols a Girona, que feia de baixador prop de la Font Picant de Bell-lloc, en un encreuament de camins entre Romanyà i Solius. Va ser construït els anys 1890-91, projectat per l'enginyer de camins Carles Cardenal. L'altre edifici gran era el restaurant de la línia, inaugurat l'any 1895, projectat per Joan Bosch i del mateix estil arquitectònic que l'edifici de viatgers, el qual va estar abandonat durant mots anys i torna a funcionar des de 1962. Hi havia també la casa del cap d'estació. Actualment l'antic recorregut de la via s'ha convertit en carril bici.