Església de Sant Pere (Calella de Palafrugell)
(Palafrugell (Calella, Llafranc, Tamariu) - Baix Empordà)

Palafrugell - Església de Sant Pere (Calella de Palafrugell)

Palafrugell - Església de Sant Pere (Calella de Palafrugell) (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Calella de Palafrugell, plaça de l'Església
Inicialment sufragània de Palafrugell, actualment és parròquia independent. Té com a sufragània, al seu torn, l’església de Santa Rosa de Llafranc.

Les obres d'aquesta església es van iniciar l'any 1884 i es van enllestir tres anys després. Es va seguir, només en part, el projecte elaborat per l'arquitecte Manuel Almeda. Malmesa durant la guerra civil, va ser ampliada l'any 1958 i posteriorment es van seguir fent reformes, com ara, el coronament del campanar.

L'edifici consta d'una nau coberta amb volta de llunetes i capçada amb un absis poligonal. Les capelles perimetrals van ser unides a manera de naus laterals. La façana principal té un portal d'arc apuntat de reminiscències gòtiques i una rosassa. Al cos annex hi ha una petita espadanya. A l'interior hi ha pintures de Raimon Roca Ricart i Antoni Utrillo (1944).