Can Tapioles (Solius)
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Can Tapioles

Santa Cristina d'Aro - Can Tapioles (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Solius. Camí que surt de la ctra. C-65, km 6,5
Segons indica el Catàleg del Patrimoni de Santa Cristina d'Aro, "l'antic mas Tapioles estava situat al segle XIII al sector de Tallades, precisament en la zona més muntanyosa del sud-oest del terme de Solius, i limitava amb les finques de Sant Baldiri i el mas Ferrer. Temps després, el seu nou emplaçament va desplaçar-se cap a l'interior de la plana de Solius, prop de l'església parroquial i la riera Mardesanç (sud), i el riu Ridaura (nord). La seva estructura constructiva actual conserva encara elements primitius dels segles XV-XVI (façana nord), mentre que l'ampliació i reforma i avançament de la masia cap al sud, es documenta a començament del XVIII, quan el seu propietari, el Dr. Mateu Custurer i Pellicer hi feu fer les reformes. A mitjan segle XIX, hom hi realitzaria obres de reforma per part del seu nou propietari José María de Garcini."

Modernament ha estat restaurat i habilitat amb un centre de spa.