Casa Jausí
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Casa Jausí

Palafrugell - Casa Jausí (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJoan Jausí, m.o.
Situació Carrer de la Font, 14
Casa renaixentista construïda entre 1591 i 1596 pel mestre d'obres Joan Jausí, d'origen francès, que havia estat contractat per continuar amb les obres del temple de Sant Martí, després de la mort del mestre Pere Bòria, l'any 1590. Jausí es va traslladar a Palafrugell amb la seva muller i va aixecar la seva pròpia casa en la qual va residir fins que l'any 1605 va ser contractat per treballar a l'església de Sant Feliu de Girona. (Font: palatiofrugelli.blogspot)

De la casa en destaca el bell portal adovellat, amb un escut on hi ha la data de 1596 i el nom del mestre, i el finestral amb pilastres estriades i angelets sota l'ampit, que ha perdut el coronament.