Can Frigolet
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Can  Frigolet

Palafrugell - Can Frigolet (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer de la Caritat, 62-64
Antiga casa de la família Pou o Pouplana, un llinatge de notaris dels segles XVII i XVIII. És un casal de façana allargada, de planta baixa, pis i golfes, amb les obertures emmarcades amb carreus de granit i un destacat ràfec amb fileres de rajoles. La casa -originàriament una masia- va ser reconstruïda al segle XVIII però es van mantenir elements anteriors. Hi ha una llinda amb la data de 1614 (o 1619) i la creu de santa Anna (que fa pensar que la casa estava sota la jurisdicció senyorial del priorat de Santa Anna de Barcelona, com moltes altres de Palafrugell). Les façanes estaven decorades amb esgrafiats barrocs, dels quals en queden algunes restes.

L'edifici es coneix també amb el nom de Casa Ponland.