Centre Mercantil
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Centre Fraternal i Centre Mercantil (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Ferrer i Bataller, m.o.
Situació Plaça Nova, 5
Edificat l'any 1877, va ser un cafè i casino -entre 1890/94 va ser seu del Cercle Obrer- fins que l'any 1904 s'hi va instal·lar el Centre Mercantil acabat de fundar per alguns membres de la burgesia local. Per això se'l va conèixer com a Casino dels Senyors, en contraposició al Centre Fraternal veí. El Centre s'hi va estar fins a l'any 1989. Actualment és de titularitat municipal.

És un edifici de planta baixa i dos pisos, d'estil semblant a l'edifici annex del Centre Comercial. La façana és simètrica i totes les obertures són de mig punt amb motllures ressaltades. La planta baixa i l'entresòl són ocupats per una gran sala on hi havia el Casino. Al pis superior hi havia sales de reunions i habitatges dels conserges.