Cal Ganxó
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Cal Ganxó

Palafrugell - Cal Ganxó (Foto: Albert Esteves, 2017)

Palafrugell - Cal Ganxó (Foto: Davidpar, 2011)

Situació Carrer Pi i Margall, 30-40
Edifici construït l'any 1897 per a Joan Reig Bonany, comerciant de suro, que des de 1920 va formar part del conjunt fabril de Can Mario. Ha estat restaurat modernament.

És una casa unifamiliar aïllada, amb semisoterrani, plana baixa, pis principal i golfes, amb façana principal al carrer de Pi i Margall. La composició de les façanes utilitza elements ornamentals del repertori clàssic habituals en l'eclecticisme: frontons, pilastres, palmetes i altres motius en relleu. El nivell de les golfes conforma una mena de fris ritmat amb pilastres entre les quals hi ha esgrafiats d'influència modernista.