Convent de les Carmelites (Escola Vedruna)
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Convent de les Carmelites (Escola Vedruna) (Foto: Davidpar, 2015)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Ferrer i Bataller, m.o.
Situació Carrer de Sant Sebastià, 81- 85 / Carrer del Bruc
Edifici de l'any 1884, d'estil neogòtic, promogut per Paula Despuig, responsable de la congregació carmelita a Catalunya. Segons el Pla Especial de Protecció i d'Intervenció en el Patrimoni Històric de Palafrugell El projecte amb alçat de la façana lateral del col·legi (carrer Bruc) és signat pel “director” de l’obra Josep Ferrer i Bataller. Signa com a propietària Hna. Josefa Deseuras. No resta clar si aquest projecte correspon a una ampliació d’una part de l’edifici existent o és l’únic fragment que queda del projecte total. És fama, a la població, que fou costejat per la família Barris i copiat d’un model de col·legi francès, a causa del contacte dels dits empresaris surers amb França.

L'edifici està estructurat al voltant d'un claustre rectangular, molt allargat amb dos pisos d'arcs ogivals sobre grosses columnes i capitells amb relleus motllurats i balustrades al pis superior. Compta amb una capella dedicada a la Mare de Déu del Carme, plenament neogòtica.