Cooperativa L'Econòmica Palafrugellenca
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Cooperativa L'Econòmica Palafrugellenca

Palafrugell - Cooperativa L'Econòmica Palafrugellenca (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorRafael Masó Valentí
Situació Sant Martí, 18 / Botines, 5-11
Edifici construït l'any 1926-27 com a seu de la cooperativa de consum l'Econòmica Palafrugellenca, fundada l'any 1865, una de les primeres a tota Espanya.

L'edifici, amb façana a dos carrers, és d'una sola planta, amb una llanterna central. És remarcable la façana del carrer de Sant Martí, amb una portada neoromànica. Al carrer Botines hi ha una altra porta envoltada d'un enrajolat, i un finestral flanquejat amb relleus figuratius de pedra. L'estil és el característic de la darrera etapa de Rafael Masó, en la qual guanyen protagonisme el contrast de materials, textures i colors. En aquest edifici es combina la ceràmica del taller de Can Marcó de Quart amb la ceràmica vidrada de la Gavarra de la Bisbal.

L'any 2001 va ser rehabilitat i convertit en biblioteca pública segons projecte de l'arquitecte Jordi Casadevall.