Casa Bech de Careda (Ajuntament)
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Casa Bech de Careda (Ajuntament)

Palafrugell - Casa Bech de Careda (Ajuntament) (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Av. Josep Pla, 11 / Cervantes, 8-12
Els Bech de Careda, que feren bastir aquesta casa, eren un llinatge de surers d’Agullana, que tenien estreta relació amb Palafrugell. El casal va ser construït cap a 1925, va estar molts anys desocupat després de la guerra i va esdevenir propietat municipal l'any 1962. Tenia un ampli jardí a mena de parc, ara ocupat per l'avinguda Josep Pla i un jardí públic. Actualment allotja dependències de l'Ajuntament i l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. Josep Ferrés va fer una ampliació el 1987.

L'edifici té caràcter senyorial. La façana que dóna a l'avinguda, gairebé simètrica, té un cos central més elevat on hi destaquen els volums semicirculars que sobresurten descrivint tribunes, galeries i balcons amb baranes de balustres, columnes clàssiques relleus de garlandes.