Restes de la muralla
(Palafrugell (vila) - Baix Empordà)

Palafrugell - Restes de la muralla

Palafrugell - Restes de la muralla (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Plaça Nova
La muralla de Palafrugell estava situada als actuals carrers de Cavallers, els Valls, la plaça Nova i Pi i Margall. Està documentada des de l'any 1366. Després del segle XVII, quan va perdre en gran mesura la seva funció defensiva, van començar a edificar-se cases extramurs i els materials de la muralla van ser aprofitats sovint per a les noves construccions. L'any 1972 es van trobar a l'interior d'un edifici del carrer Cavallers fragments d'un llenç de muralla amb espitlleres datat al segle XIII.

Entre 1816 i 1818 es van enderrocar sis de les set torres i només va quedar dempeus la torre de Can Moragues, a la plaça Nova, enderrocada molt més tard, l'any 1908. Actualment només es conserva una de les entrades de la vila, la portalada del carrer del Consell.

*Atlante Español o Descripción General, Geográfica, Cronológica e Histórica de España, de Bernard Espinalt García.