Ruïnes de l'església paleocristiana
(Santa Cristina d'Aro - Baix Empordà)

Santa Cristina d'Aro - Ruïnes de l'església paleocristiana

Santa Cristina d'Aro - Ruïnes de l'església paleocristiana (Foto: Albert Esteves, 2017)

Santa Cristina d'Aro - Recreació de l'església paleocristiana

Santa Cristina d'Aro - Recreació de l'església paleocristiana (Foto: cartell informatiu al costat de les ruïnes)

Santa Cristina d'Aro - Recreació del mausoleu romà

Santa Cristina d'Aro - Recreació del mausoleu romà (Foto: cartell informatiu al costat de les ruïnes)

Santa Cristina d'Aro - Planta de l'església paleocristiana

Santa Cristina d'Aro - Planta de l'església paleocristiana (Foto: cartell informatiu al costat de les ruïnes)

Santa Cristina d'Aro - Ruïnes de l'església paleocristiana (Foto: cartell informatiu al costat de les ruïnes)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle V a IX
Situació Carrer Salvador Dalí / Carrer Pep Ventura
No gaire lluny de l'església actual hi ha les ruïnes d'una antiga capella paleocristiana, considerada la més antiga de la comarca. Es conserva només la fonamentació, feta amb pedra granítica, que permet seguir perfectament el traçat de la planta. Està datada als segles VIII-IX. Té el seu origen en un monument funerari d'època tardo-romana, dels segles IV-VI, que disposava d'una petita avantcambra adaptada posteriorment com a absis de l'església. Aquesta era de nau única, amb capçalera rectangular poc remarcada.

També hi ha vestigis d'una necròpolis dels segles IV-X amb diverses tombes disseminades.