Ca la Senyora Manuela
(El Papiol - Baix Llobregat)

El Papiol - Ca la Senyora Manuela

El Papiol - Ca la Senyora Manuela (Foto: Albert Esteves, 2023)

El Papiol - Ca la Senyora Manuela (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carme, 7
Habitatge unifamiliar amb jardí, amb la façana decorada amb elements diversos del repertori clàssic, configuració pròpia de l'eclecticisme. És una façana simètrica, amb les obertures ressaltades amb motllures geomètriques, guardapols sobre mènsules a la llinda de la porta i respiralls treballats relligats amb un fris esgrafiat. Al mur del coronament hi ha inscrita la data de 1880.

El nom popular prové d'una antiga estiuejant, Manuela Dulon, que n'era propietària als anys vint del segle passat. Cap a 1950 hi vivia el mestre Sadurní Grau, per això se la coneix també amb el nom de Cal Grau.