Castell de Fels (interior)
(Castelldefels - Baix Llobregat)

Castelldefels - Interior del Castell, llar de foc (Foto: Albert Esteves, 2018)

Castelldefels - Interior del Castell, sala d'esgrima

Castelldefels - Interior del Castell, sala d'esgrima (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça del Castell
L'any 1897 el castell, amb la baronia d'Eramprunyà, va ser adquirit pel banquer Manuel Girona i tot seguit en va emprendre la seva restauració. De l'interior en destaquen sobretot dues sales. La sala institucional o sala noble, presidida per una espectacular llar de foc de pedra i escaiola, decorada amb relleus florals de gust modernista. Les parets, amb arrambadors neogòtics, estan decorades amb àligues i flors de llúpol, juntament amb l'escut de Catalunya. Podem veure també un escut amb les inicials del propietari, MG. L'altra sala destacada és la d'esgrima, decorada amb busts d'emperadors romans i medallons de temàtica moralista que reprodueixen l'obra d'Otto van Veen (1556-1629) “Quinti Horatii Flacci emblemata”.

Destaquen també els vitralls de Rigalt i Granell.