Torre d'aigües de la plaça Catalunya
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Torre d'aigües de la plaça Catalunya (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
AutorJosé Luís García Guàrdia, eng.
Situació Lleida / Plaça Catalunya
El Dipòsit d'Aigua de la plaça Catalunya es va construir l'any 1966 per assegurar l'abastiment d'aigua potable al poble i regular la pressió de la xarxa. És una construcció d'una alçada de 38 m, feta de formigó armat vist, Consta d'un suport de planta octogonal amb pilastres que enllacen amb les cantoneres del dipòsit pròpiament dit, el qual té forma de piràmide invertida. Entre el peu i el dipòsit hi ha un balcó circular.

És obra de l'enginyer José Luís García Guàrdia en col·laboració amb l'enginyer municipal Eladio de Ceano-Vivas. Ha estat restaurat modernament.