Casa Jaume Espona
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Casa Jaume Espona. Façana Camp d'en Vidal (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRaimon Duran Reynals
Situació Camp d'en Vidal, 16 - Aribau, 243
Projectat per Duran Reynals l'any 1933 i enllestit dos anys després. L'edifici, amb façanes als carrers Camp d'en Vidal i Aribau, constitueix una de les obres més representatives del racionalisme barceloní dels anys trenta. Depura les formes de l'arquitectura noucentista dominant a la dècada anterior -de la que ell mateix és insigne representant-, i que encara va tenir continuïtat a la postguerra. Compta amb planta baixa i sis pisos, amb quatre habitatges per replà, i s'estructura en tres cossos verticals. El central, molt més ample, es projecta amb una balconera tancada als extrems. L'acabat és llis, arrebossat, sense elements decoratius que alterin les línies nues definides pels balcons i les finestres. Les dues façanes tenen una composició molt semblant, amb variants a les plantes més baixes.

Duran Reynals va ser membre del GATCPAC, però només de forma ocasional es va cenyir plenament als postulats estètics d'aquest moviment. Aquest és l'edifici que més s'hi aproxima.