Cases Sert de Muntaner
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner, 342-348 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Lluís Sert López
Situació Muntaner, 342-348 / Rector Ubach, 21
Edifici d'habitatges en cantonada construït entre els anys 1930-31. Va ser projectat per Josep Lluís Sert, amb la col·laboració de Sixt Illescas. Es tracta d'un dels edificis més representatius del racionalisme arquitectònic de tot l'Estat, molt influït pel repertori formal de Le Corbusier, i és el primer que està concebut com a bloc d'habitatges en dúplex, amb espais a doble alçada.

Consta de sis pisos amb dos habitatges per replà, un pis superior per estudis i la casa del porter, planta baixa destinada a botigues, garatge i un soterrani que ocupa mitja planta, destinat a serveis i traster. Exteriorment, adopta l'esquema funcional del racionalisme, amb el rigor geomètric descrit per les obertures i els petits balcons cantoners i sense concessions decorativistes accessòries. L'acabat nu dels paraments estucats de color verd pàl·lid contrasta amb el blanc de les baranes metàl·liques dels balcons, d'estil "vaixell".