Palauet Minerva (Casa Larrañaga)
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Casa Larrañaga (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Casa Larrañaga (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Diagonal, 464 / Minerva, 2
Promogut per José Larrañaga, l'any 1927, el palauet és una de les tretze obres, sovint situades en cantonada, de Sagnier a la Diagonal. Es tracta d'un habitatge unifamiliar concebut en l'estil clàssic francès que conreava aleshores (a més del neomedieval, segons el cas i el client), en obert contrast amb el racionalisme incipient. Ja a la casa Pellerin (1912-15), a la mateixa avinguda, practica aquest llenguatge: mansardes envoltades de pissarra, cúpula ben visible, escultura concentrada a les obertures.

Es preocupa d'aprofitar el solar i crear un espai interior confortable i pràctic, no tant de l'aspecte formal exterior, on, tot i jugar amb els volums, domina el convencionalisme decoratiu.

A diferència de temps anteriors, on dominava la fusta massissa, les portes són de ferro forjat i vidre, per il·luminar millor el vestíbul.