Jardins del Turó Parc
(Barcelona | Sant Gregori - Turó Parc - Barcelonès)

Barcelona - Turó Parc (L'Oiseau) (Foto: Enfo, 2013)

TipusParcs i jardins
AutorNicolau M. Rubió Tudurí
Situació Av. Pau Casals / Parc Eduard Marquina
Els Jardins del Turó Parc, dedicats al poeta Eduard Marquina, van ser urbanitzats l'any 1934 per Nicolau M. Rubió Tudurí. Tenen el seu origen en el parc d'atraccions que l'any 1912 s'havia instal·lat als jardins de la família Bertrand-Girona, i que va tancar l'any 1927. La família va acordar amb l'Ajuntament la urbanització de la finca a canvi de cedir una part com a jardí públic.

El parc compta amb un quiosc, un estany i diversos sectors amb una variada tipologia d'arbres, plantes i flors. Al seu interior hi ha diverses escultures. La més impactant és la biga de la Font de l'Aurora, obra de Joan Borrell i Nicolau, de l'any 1929, inicialment emplaçada a Gràcia i traslladada parcialment al Turó Parc l'any 1940. Hi ha també una figura femenina de bronze, la Ben Plantada, obra d'Eloïsa Cerdan, de l'any 1961, un bust del tenor Francesc Viñas, també de bronze sobre un pedestal de granit, obra de Josep Clarà, de l'any 1963, centenari del naixement del cantant, i finalment una obra moderna (1994) de l'artista belga Jean-Michel Folon, L'Oiseau, que representa un ocell estilitzat mirant al cel.