Casa Ramon Volart d'Estany
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal, 482-488 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Avinguda Diagonal, 482-488 / Via Augusta, 1-3
Conjunt de tres edificis, de planta baixa i sis pisos, de concepció unitària, projectats per Enric Sagnier a la cantonada Diagonal-Via Augusta. Van ser construïts l'any 1927. Pertany a l'etapa més tardana de Sagnier i està concebut en un estil monumentalista que el mateix autor fa servir també en una obra coetània, la Banca Arnús de la plaça Catalunya. El cos de la cantonada, que té la seva rèplica a la mitgera de la Diagonal, és el que li dóna caràcter. Està configurat amb tribunes semicirculars, tret de l'àtic, un nivell concebut de manera diferenciada, on hi ha un balcó amb balustrada. Al capdamunt emergeix una potent cúpula poligonal, amb coberta de pissarra i relleus ornamentals de referència barroca.