Edifici Metro 3
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal, 514 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Diagonal, 514 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorFederico Correa Ruiz / Alfonso Milá Sagnier
Situació Avinguda Diagonal, 514 / Tuset, 2-6
Edifici d'oficines en cantonada,obra de l'equip d'arquitectes Correa-Milà, construït entre els anys 1986-1989. En aquest solar hi havia hagut anteriorment la casa Jaume Ràfols, obra de l'Enric Sagnier de l'any 1909.

És un edifici que no deixa indiferent. El seu poderós contrast, estructural i cromàtic, amb els edificis senyorials de l'entorn és obvi, però no manquen les referències a aquesta arquitectura burgesa de les primeres dècades del segle XX. Exemple d'això són les tribunes semicirculars, que alhora trenquen l'horitzontalitat dominant de l'obra.