Església de la Mare de Déu de Núria
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Església de la Mare de Déu de Núria

Barcelona - Església de la Mare de Déu de Núria (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorEduard Mercader Sacanella
Situació Bon Pastor, 7-9
La Congregació de Nostra Senyora de la Caritat del Bon Pastor va ser fundada per Santa Maria Eufrasia Pelletier (1796-1868), i aprovada pel papa Gregori XVI l'any 1835. La primera casa de Barcelona es va instal·lar al Passeig de Gràcia l'any 1880. Cinc anys més tard van adquirir un solar al carrer Aribau, cantonada Bon Pastor, i van construir un nou edifici, on les germanes s'instal·laren l'any 1886. Pocs anys després, l'any 1890, es va iniciar la construcció de l'església conventual, d'estil neogòtic, que es va haver d'interrompre durant sis anys per manca de recursos. Una donació va permetre continuar l'obra, la qual es va enllestir l'any 1898. L'any 1947 la Congregació es va traslladar i el Bisbat va adquirir el temple, un cop refet de les destrosses de la Guerra, per dedicar-lo a església parroquial sota l'advocació de la Mare de Déu de Núria.