Garatge David
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - Aribau 230-240 (Foto: Albert Esteves)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorIgnasi Mas Morell
Situació Aribau, 230-240
Edifici construït entre els anys 1929 i 1931, d'estil classicista, inspirat en l'Escola de Chicago. Va ser promogut per l'empresa David, una marca automobilística fundada l'any 1914 per Josep Maria Armangué, inicialment dedicada als cotxes de carreres i posteriorment als taxis. L'immoble va gaudir de gran popularitat durant els anys 60 i 70, quan albergava unes galeries comercials i el drugstore David, que obria tota la nit, amb accés des del carrer Tuset.

De 70 metres de façana i estructura metàl·lica, té vuit plantes i compta amb una rampa cilíndrica a l'interior. Aquest edifici explica un moment vibrant del segle XX, quan part de la burgesia catalana s'aboca a la modernitat. Fan evolucionar ginys sense motor (down cars) fins a crear els vehicles que duien al frontal un David de Miquel Àngel com a insígnia.

Fàbrica, taller, agència de lloguer, companyia de taxis, magatzem de vehicles, benzinera, pàrquing i les galeries a peu de carrer...diverses activitats que requereixen anar ampliant l'espai. Finalment, aquest acaba subdividint-se per al lloguer per a diversos negocis, com en l'actualitat.