La Llagosta del Col·legi d'Aparelladors
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - La Llagosta del Col·legi d'Aparelladors

Barcelona - La Llagosta del Col·legi d'Aparelladors (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJoan Brossa Cuervo
Situació Bon Pastor, 5
L'any 1993, el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya va decidir rehabilitar la seva seu, al carrer Bon Pastor, i va proposar a l'artista Joan Brossa donar vida a una façana poc lluïda. Brossa va idear el seu Poema visual per a una façana amb lletres de colors que baixen desordenadament fins a compondre el nom de l'entitat damunt la planta baixa. I damunt la cornisa hi va situar una enorme llagosta d'acer, de tres tones de pes, que fins i tot va obligar a reforçar els fonaments. Brossa va comptar per aquesta obra amb la col·laboració de Josep Pla Narbona.