Equipament Londres-Villarroel
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Equipament Londres-Villarroel

Barcelona - Equipament Londres-Villarroel (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJaime Coll / Judith Leclerc
Situació Londres, 56-64 / Villarroel, 239-243
Construït entre 2003 i 2006, ocupa una cantonada de l'Eixample. És un conjunt de dos volums, un dels quals destinat a habitatges (45 pisos de 45 m²) amb locals comercials als baixos, i l'altre ocupat per una escola i guarderia. Els dos volums s'articulen deixant un espai obert d'accés a l'interior de l'illa que substitueix el típic xamfrà. Està inspirat en l'Edifici Mediterrani, de Bonet Castellana, de 1960, lluny dels plantejaments de Cerdà. En paraules dels autors "s'alternen plens i buits, llum i edificació, creant-se relacions visuals i connexions transversals entre carrer i interior d'illa".

L'obra va obtenir el premi IX Bienal de Arquitectura Española i el premi Ciutat de Barcelona de 2006.