Casa-Museu Joan Maragall
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Casa-Museu Joan Maragall

Barcelona - Casa-Museu Joan Maragall (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorRamon Soriano Tomba, m.o. (reforma)
Situació Alfons XII, 79
Observant la façana es pot veure com era l'edifici original, el qual es correspon als tres eixos centrals i fins al segon pis, on es conserva la cornisa. Va ser reformada pel mestre d'obres Ramon Soriano l'any 1881. L'ampliació posterior va procurar mantenir l'estètica original.

En aquesta casa, que ja existia a mitjan segle XIX, hi va viure la família Maragall des de 1899. Aleshores era una casa aïllada envoltada de jardí.

Actualment, la casa acull l'Arxiu Joan Maragall, amb un fons de més de 25.000 documents, i està habilitada com a museu, amb mobiliari d'època i obres d'importants artistes plàstics catalans de començament del segle XX.